Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česko-Německo

31. 3. 2007

 

Česko-Německo

 

 Sobotní zápas mezi Českou a Německou reprezentací, platí veliké rivalství. Němci přiletěli den před zápasem a novinářům dali šanci komunikovat s nimi až na tiskové konferenci. Český a Německý tým bude tajit sestavu až do sobotního zápasu. Německému týmu chybí pár klíčových hráčů. Česko je v plném počtu. Policie je v pohotovosti, vypomáhají i policisté ze sousedního Německa. Zápas jara se vyvíjí velmi dobře. Český tým nastoupí v klasické sestavě. Česko je druhé ve skupině, první je Německý tým jen o skóre. Čechovi fifa povolila bakelitovou helmu. Lehmann je o 13 let starší než Čech. Německo má skvělou formu co nastoupil Low. Německo se chce pomstít, že Česko mu zatarasilo postup na semifinále v Portugalsku. Český tým bude hrát v červených dresech, Německo v bílých dresech. Německá hymna zazněla stadionem z úst Heleny Vondráčkové, pak zazněla nejlepší hymna na světě. Rozhodčí přijeli z Itálie.

 Koller s Barošem rozehráli prvních 45 minut. Oba týmy začali velmi aktivně. Po 45 sekundách jeden z německých hráčů trefil Poláka do obličeje, ale hra pokračuje dál. Pokračuje přestřelka mezi oběma týmy. Fring fauloval Rosického a Polák rozehrával trestný kop, ale netrefil. Česko a Německo pokračuje ve veliké přestřelce. Ballack sprintoval přes celé hřiště, přihrál Schweinsteigerovi, ale neproměnil. Standardní situace se Němcům nepovedla. Německý obránce byl odnesen za postranní čáru, má krev v obličeji. Schweinsteinger měl skvělou šanci na proměnění, ale Čech vychytal.

 V 24 minutě Podholsky vystřelil skvělou šanci, ale Čechýno vychytal.Němci vedou na Čechy veliký nátlak, ale češi nejsou pozadu. Čech podržel Čechy. Čech byl krátký na střelu Kuranyho, Češi prohrávají 0:1. Podholsky trefil břevno.
 Začíná druhá 45minutovka a Češi mají ještě šanci vyhrát. Brückner sáhl po prvním střídání, přichází Plašil a odchází Sionko. Ujfaluši byl ve skvělé šanci, ale neproměnil. Tomáš Galásek fauloval Německého hráče, dostal žlutou kartu. Rosického střela mířila na Lehmanna, ten vychytal. Česká smůla pokračuje. Baroš hlavičkuje, ale minul. Skvělá šance němců, ale báli se Čecha. Kurány dává druhý gól pro Němce, Česko prohrává 0:2. Kulič přichází na hrací plochu, odchází Galásek. Koller odchází do kabin vypadla mu kontaktní čočka. Česká obrana stále a stále chybuje. Polák skvěle vystřelil a dal gól, stav je 1:2. Ballack dostává žlutou kartu za faul na Baroše. O pár minut později dostává žlutou kartu gólman Německa Lehmann. Letnou navštívilo 17 820 diváků. Žlutou kartu dostává Koller. Budou se nastavovat 3 minuty. Končí zápas s Německem a Češi prohráli 1:2. Ve skupině D jsme druzí. Petr Čech byl nejlepší hráč utkání. Padlo celkem 5 žlutých karet.

 

 

 Česko 1-2 Německo


 

Obrazek