Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zázrak se nekonal, ale Češi hráli výborně

11. 8. 2007

 

Zázrak se nekonal, ale Češi hráli výborně

 

¨

22.7.07 v 21:00 Českého času nastoupily Čeští hráči na trávník. Mladíci mohou přepsat dějiny Českého fotbalu, první Čech by mohl říct „ jsem mistr světa“. Po zaznění Argentinské a České hymny se roztrhla sveřepá bitva mezi Českou Republikou a Argentinou. Již od prvních minut bylo znát že Argentinci na Čechy vedou veliký tlak, ale nejsilnějšímu týmu v kategorii do dvaceti let jsme odolávali. Poté se Češi hrnuli do útoku, v desáté minutě přišla první velká šance Čechů. Češi ze začátku dostali hned dvě žluté karty. Argentince mladíci pomalu dostávali pod tlak a to se také vyplatilo Argentinci hráli nervózně, agresivně, faulovali české hráče. Skončilo první pětačtyřicet minut prvního poločasu mistrovství světa hráčů do dvaceti let. V prvním poločase se odehrála  stoprocentní šance, nejdříve v desáté minutě mohl Suchý dát gól,  ale  trefil se jenom do Romerovo tyčky, mladíci mohl, vést už jedna nula, ale to se nepodařilo. Začíná druhý a zároveň poslední  poločas finále mezi Českem a Argentinou.
V šedesáté minutě střílí nečekaný gól do Romerovi klece Martin Fenin. Bohužel o dvě minuty později střílí gól do České klece Aguera, který vyrovnává na 1:1. To byla velká rána pro české tým. Po gólu Agueri Argentinci nastartovali,
 hnali se do útoku.V sedmdesáté minutě fantasticky Radek Petr vyrazil míč mino branku. V osmdesáté minutě přišla ještě větší rána. Na 1:2 zvyšuje Zarate. končí finálové utkání mezi Českou Republikou a Argentinou 1:2. Radek Petr se po zápase na strávníku rozbrečel,ale nebyl sám, rozbrečela se celá reprezentace.
Fotbalový fanda může říct „ byly jenom druhý“, ale to není pravda, pro Český fotbal je to veliký úspěch-být druhý na mistrovství světa. Pro české fotbalisty se bude konat ceremoniál, aby byli pyšní nato co dokázali v Kanadě v roce 2007.
 

Obrazek

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek


 

Obrazek

Obrazek